Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Acţiuni publice antitortura non-stop

Acţiuni publice antitortura non-stop

Astăzi la Chişinău câteva ONG-uri şi formaţiuni politice organizează mai multe acţiuni publice dedicate Zilei internaţionale de combatere a torturii.

La ora 10:00, Organizatia de Tineret a AMN va desfasura un flash mob in centrul Chisianului, pe bulevardul Stefan cel Mare, in fata Ministerului Afacerilor Interne, cu genericul: „AMN impotriva torturii aplicate de politia lui Papuc!”.Actiunea este autorizata de Primarie.

Tot la ora 10.00 lângă Sala cu Orgă, Amnesty International Moldova desfăşoară o acţiune publică de colectare a semnăturilor în susţinerea victimelor torturii.

La ora 11.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului din Moldova organizează acţiunea teatralizată „Oferă un vot contra torturii!”, urmată de conferinţa de presă cu tema: „Recomandări şi soluţii privind prevenirea torturii în Republica Moldova.”

Iar la 21.30 Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal desfăşoară o acţiune de condamnare a torturii în faţa Ministerului Afacerilor Interne.